maandag 10 december 2018

Laat uw hobby wat terug betalen

Laat uw hobby wat terug betalen

Fotografie vraagt investering

Fotografie is een dure hobby, zeker als we het goed willen doen. De apparatuur kost nu eenmaal een paar centen. Het zou daarom best leuk zijn om wat geld bij te verdienen door de gemaakte foto's te verkopen.

Stockfotografie

Een goede oplossing daarvoor is stockfotografie. Was dat vroeger het domein van gespecialiseerde bureau's, tegenwoordig biedt internet allerlei mogelijkheden. Niet alleen is het te doen om zelf een stockfotowebsite op te zetten, maar het is ook goed mogelijk om ruimte te huren op de sites van anderen en daar onze foto's te koop aan te bieden.

Wat voor foto's?

Veel mensen denken dat er vooral wel vraag zal zijn naar "mooie" foto's van landschappen, zonsondergangen en vergelijkbare dankbare onderwerpen maar niets is minder waar. Van dit soort onderwerpen is er al een gigantisch aanbod. Bedenk dat stockfoto's allereerst gekocht worden voor het illustreren van geschreven artikelen in tijdschriften en op websites. En dat ze op de tweede plaats gebruikt worden voor reclamedoeleinden. Als we dat in het achterhoofd houden dan wordt het al logischer wat we moeten gaan maken.


Gezellig op het Katwijkse strand


Stockfoto's voor illustraties

Als we stockfoto's willen maken die als illustratie kunnen dienen dan moeten we foto's hebben die een verhaal vertellen. Twee mensen die elkaar een envelop overhandigen. Daar is een heel verhaal bij te bedenken maar wat belangrijker is, er zijn allerlei verhalen bij te bedenken. Dus werk met algemene modellen. Mensen die er alledaags uitzien en laat die simpele dingen doen. Dan zijn hun handelingen al snel in verhalen in te passen.

Stockfoto's voor advertenties

Stel dat u afwasmiddel wilt verkopen. Dan hebt u foto's nodig van afwassende mensen. U hebt tientallen foto's nodig van afwasborstels met schuim erop. Liggend op een bord. Staand in een glas of kopje, hangend in een pan. U ziet het wel voor u, nietwaar?

Foto's van alledaagse voorwerpen.

U dient dus foto's te leveren van alledaagse, simpele voorwerpen in hun dagelijkse gebruik.  Bij voorkeur zo "los" mogelijk van een achtergrond zodat het voorwerp gemakkelijk uit te lichten en te gebruiken is in bijvoorbeeld een advertentie. Dan heeft u een goede kans om met stockfotografie wat geld bij te gaan verdienen voor uw fotohobby. Maar die foto van de Amsterdams grachten of de Eiffeltoren in Parijs die iedereen zo mooi vindt, kunt u rustig achterwege laten.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie


Een voorbeeld van onze overige producten en diensten