woensdag 5 december 2018

Samenwerking met een groepje fotografen

Samenwerking met een groepje fotografen


Sommige apparatuur wordt weinig gebruikt

Foto-apparatuur kan behoorlijk in de papieren lopen. Dat is bekend. Een probleem daarbij is dat veel materiaal leuk is om te hebben en er af en toe eens een foto mee te maken, maar in de praktijk wordt exotische apparatuur toch relatief weinig gebruikt.

Voorbeelden van mooie maar weinig gebruikte apparatuur

Voorbeeld van meer exotische apparatuur die handig is maar weinig uit de tas komt is bijvoorbeeld een fisheye-objectief. Of een tilt-shiftlens. Een speciale macrolens wordt ook niet zoveel gebruikt als je zou denken.




Huren kan een oplossing zijn

Soms is dit soort apparatuur wel te huren. Dat is wel bewerkelijk en er komen vaak nogal wat kosten voor het verzenden bij.

Andere oplossing

Een andere oplossing kan zijn om met een aantal mensen een groepje te vormen dat onderling apparatuur uit kan wisselen. Het is daarbij natuurlijk wel noodzaak dat iedereen hetzelfde soort lensvattingen etc gebruikt. Aankopen kunnen dan gezamelijk uit een spaarpotje worden gedaan. Iemand beheert de spullen en wie het nodig heeft kan het halen. En weer retour brengen uiteraard.

Waar vind je deelnemers?

Het grootste probleem is waarschijnlijk om gelijk gestemde personen bij elkaar te brengen. We;;icht kan dit via locale of regionale fotoclubs, via advertenties in tijdschriften of locale kranten. Het mag duidelijk zijn dat dit alleen kan werken als men niet te ver uit elkaar woont.

Goede afspraken zijn nodig

Dat een set goede, op papier vastgelegde afspraken noodzakelijk is mag duidelijk zijn. We hebben het over dure en relatief kwetsbare apparatuur.





Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie


Een voorbeeld van onze overige producten en diensten