woensdag 5 december 2018

Gebruik een afstandsbediening

Gebruik een afstandsbediening


Hebt u toch bewegingsonscherpte?

Maakt u gebruik van een statief maar merkt u toch dat uw opnamen een lichte vorm van bewegingsonscherpte hebben? Dat is op zich heel goed mogelijk.

Ooit was er de draadontspanner

Zelfs met het gebruik van een statief is er nog steeds een mogelijkheid dat u onscherpe opnamen krijgt. Meestal is dat te wijten aan de te ruwe manier waarop u de ontspanknop indrukt. Vroeger kende men daar de zogenaamde draadontspanner voor waardoor je via een soort kabeltje je de ontspanknop voorzichtig in kon drukken. Maar deze draadontspanner is uitgestorven. Sommige ontspanknoppen gaan echter zo zwaar dat wat trilling tijdens het indrukken niet of nauwelijks te voorkomen is.



hier is geen afstandsbediening nodig


Afstandsbediening

De elektronische vorm van de draadontspanner is de afstandsbediening. Meestal is deze niet bij de camera inbegrepen maar moet apart worden bijgekocht. Het is in het algemeen geen duur apparaat dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Zelfontspanner

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de zelfontspanner van uw camera. Die stelt u in en als u op de ontspanknop drukt duurt het een paar seconden voordat de ontspanner daadwerkelijk af staat. Een eventuele trilling die u veroorzaakt hebt is dan inmiddels wel verdwenen. Het nadeel is dat dit uitsluitend werkt bij stilstaande, bewegingloze onderwerpen omdat anders de vorm veranderd kan zijn in de tijd dat de klok van de zelfontspanner "loopt". 



Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie


Een voorbeeld van onze overige producten en diensten