donderdag 28 februari 2019

Zorg ervoor uw onderwerp goed te kennen

Zorg ervoor uw onderwerp goed te kennen 


U wordt ingehuurd...

Stel dat iemand u inhuurt om een serie foto's of zelfs een complete fotoreportage te maken. Bijvoorbeeld bij een huwelijk of een jubileum. Dan is het heel belangrijk om de opdrachtgever te leren kennen. Temeer daar het hierbij vaak ook nog om eenmalige zaken gaat. Mislukken is dan natuurlijk geen optie.



Maar wat wil de klant? Of juist niet?

Het is van belang om uit te vinden wat voor soort foto's de klant wel of niet zou willen.  Vooral de laatste groep is van belang. Als uw werk teveel tegen de smaak van de klant ingaat is dit waarschijnlijk de laatste opdracht die u van hem gaat krijgen. En dat is toch ook niet de bedoeling.


Zorg voor herkenning door de klant

Willen we voor de klant herkenbare foto's kunnen overleggen?  Dan moet die klant zich er in herkennen. Dat betekent dat je foto's moet hebben die de persoonlijkheid van je klant weerspiegelen. En dat kan. Maar dan moet u uiteraard die persoonlijkheid wel kennen.

Veel fotografen maken dan ook eerst een kennismakingsafspraak waarbij geen foto wordt gemaakt. Dat komt later wel.  Probeer op zo'n informeel gesprek zoveel mogelijk informatie los te krijgen die u later in bij het maken van uw foto's kunt gebruiken.


Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten