woensdag 5 december 2018

Kladfoto's met de mobiele telefoon

Kladfoto's met  de mobiele telefoon


Deze foto is in Hoofddorp gemaakt met een Samsung Note 4 Smartphone

De smartphone camera wordt steeds beter

Camera's van smartphones worden steeds beter. En onder goede omstandigheden zoals veel licht kunnen ze kwalitatief verbazend goede foto's maken. Maar als de omstandigheden wat minder zijn dan gaat de kwaliteit van de foto's snel achteruit.

Het zal dan ook nog wel even duren voor een smartphone-camera een goede systeemcamera zal evenaren, als dat ooit al gaat gebeuren want ook daar gaat de techniek met sprongen vooruit.

Een goed gebruik van de mobiele telefoon

Dat wil echter niet zeggen dat de mobiele telefoon niet goed bruikbaar is. We kunnen hem uitstekend gebruiken als een soort locate-scout. Dat wil zeggen dat wanneer we ergens komen wat er interessant uitziet om er foto's van te maken dat we die inderdaad maken maar dan met de telefoon.

De foto's slaan we op in een archief en op het moment dat we bepaalde foto's nodig hebben raadplegen we ons eigen archief en maken de foto's alsnog op de plaats waar we de proefversie gemaakt hebben. Zorg wel voor een goede toegangsmogelijkheid tot het archief. We moeten alles gemakkelijk terug kunnen vinden anders werkt het niet.

Het beste van twee werelden.

Zo maken we optimaal gebruik van het gemak van de smartphone en van de kwaliteit van de systeemcamera






Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten