maandag 10 december 2018

Laat uw flitser eens uit

Laat uw flitser eens uit 


Maak eens een paar foto's met een flitser buiten en u krijgt waarschijnlijk commentaar. Of u wordt gewoon uitgelachen. Maar of dat terecht is is maar de vraag.

zonder extra flits wordt de leeuw in de voorgrond erg donker

Invulflits.

Heel vaak is een voorwerp dichtbij relatief donker ten opzichte van de achtergrond. Een soort silhouet is dan het resultaat. Het kan dan geen kwaad om eens de flitser aan te zetten. Het resultaat is dat het silhouet verdwijnt en er een doortekend onderwerp voor terug komt. We maken dan gebruik van een invulflits zoals de professional dat noemt.


Door de invulflits is de leeuw nu een stuk lichter geworden. 


Tegenlicht

Het mag duidelijk zijn dat een invulflits bij tegenlicht eigenlijk gewoon een noodzaak is. Maar toch zien we hem weinig gebruikt worden. Al is het maar uit een raar soort valse schaamte bij sommige fotografen. Keer het om.

Het getuigt juist van een professionele houding als u alles uit de kast haalt wat u heeft om uw foto te verbeteren. En dat een leek niet snapt wat u aan het doen bent? Dat is zijn probleem. Niet het uwe.

De flitser hoort standaard in uw fototas

Kortom, een flitser hoort standaard in uw fototas te zitten. Al is het maar een simpel flitsertje. Voor dit werk als invulflits is echt geen hightech flitsapparatuur noodzakelijk.

Toch geen flitser bij u?

Hebt u geen flitser bij u? Wat licht reflecteren wil ook nog wel eens helpen. Een reflectiescherm is dan het beste maar dat hebt u waarschijnlijk ook niet bij u. Maar een stuk wit papier, servet en dergelijke willen ook nog wel eens wat helpen. Kwestie van uitproberen. 






Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten