maandag 10 december 2018

Maak een lichtbox

Maak een lichtbox


Foto's maken van kleine voorwerpen is lastig

Maakt u veel foto's van kleine voorwerpen, bijvoorbeeld van producten die u verkoopt? Want dan hebt u veel foto's nodig voor een website. En het goed maken van dit soort foto's is lastiger dan het lijkt. Gaat het om echt professioneel werk waar veel investering in zit, neem dan een gespecialiseerd fotograaf in de arm. Het loont beslist. En zeker bij

Een stevige doos vormt de basis

Een simpele lichtbox is niet zo moeilijk te maken. Basis is een flinke kubusvormige kartonnen doos. De voorkant blijft open want daar maken we de foto's doorheen.

Leidschendam. 


Zorg voor lichtopeningen met diffusie

Dan maken we openingen in de zijkanten en de bovenkant waar lamplicht doorheen kan komen. Die openingen plakken we af met wit papier. Dat papier moet enigszins doorschijnend zijn maar ook filteren. Soms voldoet ook wit linnen of katoen. Als het maar voldoende lamplicht doorlaat waarbij het ook verstrooiiend werkt. We willen uiteindelijk diffuus licht in onze lichtbox en geen keihard lamplicht.


Maak een limbo

Als we de openingen voor het doorlaten van licht hebben is de volgende stap het maken van een doorlopende bodem en achterkant, een zogenaamde limbo. Dat zorgt ervoor dat we geen verschil in de ondergrond en achtergrond zien op de foto, wat vaak erg schadelijk kan werken. Dat kan wit zijn, maar een kleurtje kan ook. Heel geschikt voor dit doel is bijvoorbeeld dik tekenpapier of etalagekarton. Zorg dat de bodem groot genoeg blijft zodat de voorwerpen die we willen fotograferen er ook kunnen staan.

Het maken van lichtbox loont

Het maken van een goede, stevige lichtbox is even een karweitje maar u zult het beslist terugzien bij het maken van de foto's voor uw producten. En goede foto's helpen beslist bij het verkopen ervan.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten