maandag 10 december 2018

Hoe zorgt u ervoor dat u het juiste objectief koopt


Hoe zorgt u ervoor dat u het juiste objectief koopt?


Objectieven kunnen elkaar overlappen

Het aanbod van objectieven is groot. De specificaties en de bijbehorende prijzen lopen flink uiteen. Sommige objectieven overlappen elkaar qua specificaties. Het brandpunt van een vaste lens komen we bijvoorbeeld ook tegen bij een zoomlens, die een veel groter bereik heeft maar die meestal wel minder lichtsterk is. Al met al is het lastig kiezen

IJmuiden, Zuiderpier
.

Bezoek vergelijkingswebsites

Uiteraard zijn er vooral op internet een aantal mogelijkheden te vinden om objectieven onderling met elkaar te vergelijken. Niet iedereen doet dat op dezelfde manier, dus beperk u nooit tot één site maar bestudeer er meerdere.

Bezoek een goede winkel

Maar dan nog houden we de "look and feel". Ga daarom eens naar een goede gespecialiseerde fotozaak om objectieven te "passen". Kijk hoe het objectief aanvoelt. Dat verschilt nogal eens in de praktijk. Kijk hoe het met uw camera communiceert. Niet elke camerafunctie wordt door elk objectief ondersteunt. Omgekeerd ook niet, trouwens.


Huur het objectief

Gaat het om echt dure objectieven dan is het aan te raden deze een paar dagen te huren voor u tot aankoop overgaat. Dan kunt u het objectief echt in de praktijk uitproberen en komt u wellicht weer tot heel andere conclusies. Maar dat kunt u beter in een huurperiode doen dan na aankoop.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie


Een voorbeeld van onze overige producten en diensten