maandag 10 december 2018

Regen is de vriend van de fotograaf

Regen is de vriend van de fotograaf



    Er bestaan simpele hulpmiddelen om je camera droog te houden tijdens regenfotografie. Maar ook peperdure onderwaterhuizen. Daar zit vast wel iets tussen dat in uw budget past;

    Traditioneel ingestelde fotografen geven toch vaak de voorkeur aan de zon en dat geeft je de mogelijkheid om er echt uit te springen met je foto's;

    Regenfotografie geeft je een wereld aan nieuwe mogelijkheden, zeker als je het met avond- of nachtfotografie combineert.

Vocht en camera's liggen elkaar niet zo 


Vocht en camera's gaan niet lekker samen. Daarom bestaan er speciale hoezen en zelfs waterdichte behuizingen voor je camera. Met een dergelijke waterdichte behuizing kunt u rustig de regen in. Geen enkel probleem. En als u de mogelijkheden om in de regen te fotograferen, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor u open.

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | lang leve de regenfotografie

Maak bij regenfotografie goed gebruik van de scherptediepte

Fotografeer bij het werken met regen bijvoorbeeld door een ruit. Bijvoorbeeld van een auto. Zorg dat zowel de druppels op de ruit als de achtergrond zo scherp mogelijk zijn. Dat geeft een speciaal regen-effect.


www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | lang leve de regenfotografie


Gebruik voor goede regenfotografie spiegeling in plassen etc.

Een drijfnatte straat met veel plassen geeft veel mogelijkheden, zeker 's avonds in combinatie met de straatverlichting. Ga op zoek en combineer zaken. Zoek verschillende lichtbronnen en spiegelingen bij elkaar en u krijgt bijna abstracte platen die veel verbazing en verwondering zullen geven.

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | lang leve de regenfotografie


Druppels in water

Een fraai effect is vaak te krijgen met een waterpartij waar regen in valt. De cirkels die in elkaar overlopen geven je regenfotografie een heel bijzonder effect. Maar het is niet altijd even eenvoudig om dat goed vast te leggen. Experimenteren is nodig. Temeer daar de hoek van zien vaak van groot belang is. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel het al dan niet ontstaan van spiegelbeelden. 

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | lang leve de regenfotografie



Durf gewoon eens met regenfotografie te beginnen

Juist door te werken met slecht weer zult u zich onderscheiden van andere fotografen. Want de meesten werken nu eenmaal liever met goed weer. Bij voorkeur met zonneschijn. Maar die tijd hebben we als fotografen toch wel heel ver achter ons, nietwaar?

Gewoon durven. En vooral dan de eerste de stap zetten. Het zijn zwaar onderschatte zaken, maar ze bepalen wel of er ooit regenfoto's van u gepubliceerd gaan worden of niet.


Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten