maandag 10 december 2018

Verzadiging van kleuren opvoeren

Verzadiging van kleuren opvoeren


Hebt u een camera met een niet al te grote lens? En wilt u wel eens wat meer kleurverzadiging dan kan de volgende truc u van pas komen.

Werken met een zonnebril

Een handig attribuut is namelijk de zonnebril. Natuurlijk moet deze op de lens kunnen liggen zonder dat die lens "er langs kijkt". Vandaar die lens niet te groot mag zijn want dan past de zonnebril niet en valt er vals licht in de lens. Het werkt vaak het beste met een compactcamera. De lens van een systeemcamera zal al snel te groot zijn.

Scheveningen


Hoe doen we het?

Bij het maken van de opname houden we de zonnebril tegen de lens aan. Het effect zal het verminderen van vals licht en weerkaatsingen zijn waardoor de kleuren beter tot hun recht komen en het effect van een hogere verzadiging gaan geven. Zeker bij het gebruik van een zogenaamde polaroid-zonnebril zal het effect beslist zichtbaar zijn.

Maak volop proefopnamen

Het is aan te raden om eerst eens uitgebreid te experimenteren voordat u dit serieus gaat gebruiken. Zo is het natuurlijk niet de bedoeling dat het montuur van de bril in zicht komt. Dat mag duidelijk zijn.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie


Een voorbeeld van onze overige producten en diensten