maandag 10 december 2018

Trouwfotografie is niet altijd gemakkelijk

Trouwfotografie is niet altijd gemakkelijk

Het afbreukrisico van een trouwreportage is zeer groot

Sommige fotografen specialiseren zich in de trouwfotografie. Niet de gemakkelijkste tak van de fotografie door het grote afbreukrisico dat er onvermijdelijk aan verbonden is. Je kunt niet even vragen om de aan een trouwerij verbonden rituelen eventjes over te doen.

stockfoto All rights reserved


Draai mee als tweede fotograaf

Het is daarom wel aan te raden om te zorgen dat we goed beslagen ten ijs komen. We moeten in feite exact weten wat we wanneer kunnen verwachten zodat we altijd op de juiste plaats staan om de juiste opname te kunnen maken. Het is duidelijk dat oefening belangrijk is. Probeer daarom bij bekenden die gaan trouwen als tweede fotograaf mee te draaien. Het risico is gering want er worden meer foto's gemaakt en mocht u iets verknallen dan is dat geen probleem. Gaat het wel goed, des te beter.


Informeer goed bij het aanstaande bruidspaar

Daarnaast bouwt u kennis op van de rituelen en hoe die vast te leggen. Verder is het van belang om goed met het aanstaande bruidspaar te overleggen wat men wil en hoe men het wil. Zorg dat u een aantal bruikbare locaties achter de hand hebt. U zult altijd zien dat er een bepaalde locatie niet beschikbaar is op het moment dat u daar fotograferen wilt. Zorg dat u dat voorkomt.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten