zaterdag 12 januari 2019

Zorg er altijd voor dat uw foto een verhaal vertelt

Zorg er altijd voor dat uw foto een verhaal vertelt


Wat wilt u gaan vertellen?

Een goede foto vertelt een verhaal. Dat klinkt wat zwaar maar het is wel de realiteit. Een foto die geen verhaal vertelt geeft al snel een statisch plaatje dat niet echt voldoet. Dus bedenk altijd voordat u de foto gaat maken wat voor verhaal u wilt gaan vertellen


Kijk naar het totaalbeeld

Een verhaal eindigt niet met het onderwerp van een foto. stel dat u een model wilt fotograferen. Dan speelt dat model een rol in uw foto en dus in uw verhaal. Maar dat model is daar niet zomaar. En de achtergrond en de omgeving moeten dus eigenlijk duidelijk maken waarom dat model daar is. En niet ergens anders.


Let op omgeving en achtergrond

Zorg dus dat de achtergrond en de omgeving logisch in de foto passen en "het verhaal" aanvullen. Heeft het model iets in de handen? Past dat in het verhaal? Zo ja hoe? Kunnen we het effect nog versterken Of past het niet? Hoe kunnen we het dan alsnog laten passen? Wat moeten we veranderen?


Kijk wat juist niet in beeld moet komen

Belangrijk is niet alleen wat je laat zien maar vooral ook wat je niet laat zien. Staan er zaken in beeld die niet in uw verhaal passen? Zorg dan dat het verdwijnt of in elk geval niet in het beeld komt.

Zorg dat alles klopt

Het hebben van een verhaal komt er dus op neer dat alles klopt. Het onderwerp, attributen, de achtergrond en de omgeving, het past allemaal bij elkaar. En zorgt daarmee voor het complete verhaal.


Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten