zondag 3 februari 2019

Vuurwerk foto's maken

Vuurwerk foto's maken



Hoe maak je mooie foto's? 

Veel particulieren zouden graag foto's maken van het vaak spectaculaire en veelkleurige vuurwerk. Maar hoe maak je op de juiste manier foto's van vuurwerk?   Vuurwerk kan best lastig zijn om goed vast te leggen.


Het statief is belangrijk

Het belangrijkste onderdeel in de totale keten is nu eens niet de kwaliteit van de camera of het objectief maar het statief er onder. Dat is absoluut noodzakelijk om mooie scherpe foto's te krijgen.


Een b-stand is noodzakelijk

De camera heeft een zogenaamde b-stand nodig. Daarbij zet u de sluiter open door de ontspanknop in te drukken en sluit u deze weer door dit nogmaals te doen. Reken op een tijd van vijf tot tien seconden om voldoende vuurwerk in beeld te krijgen.

Zet uw digitale camera op een lage ISO-waarde. Dat zorgt voor een scherp en ruisvrij beeld. En het maakt een lange sluitertijd mogelijk.


Oefenen is belangrijk

Vuurwerk fotograferen geeft dankbare resultaten maar is in de praktijk niet echt eenvoudig. Het vraagt wat ervaring en inzicht. Dus de enige manier om het goed te leren doen is in de praktijk aan de gang te gaan en te experimenteren tot u een paar instellingen kent die bij u goed werken.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten