woensdag 5 december 2018

Hoe voorkom je botsende objectieven?

Hoe voorkom je botsende objectieven?


Voorkom beschadiging van dure objectieven

Objectieven voor camera's zijn duur. Dat is een behoorlijke open deur, nietwaar? Het is dus zaak om goed voor ze te zorgen. Een belangrijk iets is dan bijvoorbeeld dat ze niet teveel tegen elkaar aan komen. Want als twee objectieven elkaar beschadigen is dat uiteraard een kwalijke zaak.

Dure en onhandige oplossingen zijn er genoeg

Nu zijn er allerlei middeltjes voor bedacht om objectieven uit elkaar te houden. Dure fototassen die allerlei gewatteerde tussenschotten hebben, bijvoorbeeld. Of koffers met schuimplastic waar de vorm van de objectieven en andere apparatuur in uitgesneden kan worden. Nadeel van al deze oplossingen is dat ze meestal redelijk duur zijn en dat ze weinig flexibel zijn. Sterker nog, zeg maar gerust dat ze onhandig zijn.




Nu goedkoop, goed en wel flexibel

Dat kan dus beter. Op naar een handel in goedkope maar dikke sokken. De "Zeeman", "Wibra" of iets dergelijks bijvoorbeeld. Er zijn er beslist meer. Koop daar meerdere paren dikke sokken. Hoe dikker hoe beter. Stop daar een lens, flitser etc in en knip -indien nodig of handig - een stuk van de sokken af. Een handige knutselaar vlecht er nog een draadje of een veter door zodat je ze ook nog dicht kunt maken.

Desnoods dubbeldik

Is het je nog niet dik genoeg? Dan doe je twee sokken over elkaar heen. Het is een eenvoudig, goedkoop en uitermate flexibel systeem dat je kostbare lenzen afdoende beschermt en voorkomt dat ze elkaar onderling beschadigen.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten