maandag 10 december 2018

Vermijd de ingebouwde flitser

Vermijd de ingebouwde flitser

Een ingebouwde flitser heeft ingebouwde problemen

Zeker als de afstand tussen camera en onderwerp niet al te groot is kan de ingebouwde flitser van de camera zorgen voor een overbelicht onderwerp. Daarnaast is het licht op deze afstand in het algemeen hard. En omdat deze flitsers heel klein zijn, zorgt dat ook voor een bijna puntvormige lichtbron met de bijbehorende keiharde schaduwen.

Haven van Medemblik

Een externe flitser geeft een zachter licht

Het is daarom aan te raden om gebruik te gaan maken van een externe flitser. Die kan op wat grotere afstand staan wat al wat verstrooiing van het licht geeft en je kunt zaken als indirect flitsen tegen bijvoorbeeld een muur of een plafond gebruiken. Een veel zachter en aangenamer licht is het gevolg.


Let op de aansturing van een externe flitser

Een ingebouwde flitser heeft hier meestal geen verdere mogelijkheden voor. Wel is het noodzakelijk dat uw camera een externe flitser aan kan sturen. Hiervoor is meestal wel een aansluiting beschikbaar, al dan niet ingebouwd in het flitsschoentje.

Sommige flitsers kunnen ook meeflitsen met de ingebouwde flitser als zogenaamde slaveflitser maar dan blijven de eerder genoemde problemen gewoon overeind en daar schiet u dus weinig mee op.




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie



Een voorbeeld van onze overige producten en diensten