maandag 7 januari 2019

Durf te experimenteren

Durf te experimenteren


Fotografie is een serieuze zaak

Voor veel mensen is fotografie een serieuze zaak. Het vraagt vrij dure apparatuur waar je mee om moet kunnen gaan. En je probeert er iets moois mee te maken. Al met al niet iets om mee te spotten of rare experimenten mee te gaan doen.



Experimenten zijn buitengewoon leerzaam

En toch zijn de experimenten vaak buitengewoon leerzaam omdat je veel meer met de werking van allerlei onderdelen te maken krijgt. En dat lukt vaak niet met de standaardinstellingen. Naast de experimenten direct uit de camera kunnen we ons ook helemaal uitleven met allerlei mogelijkheden die de nabewerkingssoftware ons biedt.


De regels uit de boeken volgt iedereen

En natuurlijk wilt u zich onderscheiden van al die andere fotografen. Die hebben hun kennis meestal ook uit de boeken gehaald. En die boeken bevatten de regels die iedereen volgt. Nu ja, niet iedereen want u gaat er een eigen draai aan geven.


Voorbeelden van experimenteermogelijkheden

Experimenteren kunnen we bijvoorbeeld met het combineren, gebruiken en misbruiken van allerlei lichtbronnen, reflectors, diffusiemogelijkheden, kleurfilters en noem maar op. Een oude diaprojector of een beamer op een laptop kunnen een mooie aanvulling zijn.
Dat kan alles bij elkaar boeiende effecten geven die vaak niet echt goed te voorspellen zijn. Wilt u de effecten die u bereikt hebt kunnen reproduceren? Dan is het verstandig om alles wat u gedaan hebt en de bijbehorende instellingen goed vast te leggen.


U krijgt een eigen, herkenbare stijl

Veel experimenteren is vaak nodig om tot een eigen stijl te komen die ook door anderen wordt herkend. En is een eigen stijl nu niet net waar veel fotografen van dromen?




Nicolaas/S Fotografie in Lisse. 
Meer dan 50 jaar ervaring
in verschillende takken van de fotografie


Een voorbeeld van onze overige producten en diensten